Iiris Mäkinen Mäntän klubi
Mäntän-Klubi-Oy-oleskelutilan
Mäntän-Klubi-Oy-tuolista-lähis-4
Mäntän-Klubi-Oy-tuolit

Historiallisen vieras- ja juhlatalon aarteet ovat saaneet Anitan käsissä uuden elämän

Mäntän klubin johtaja Iiris Mäkinen pyörittää liiketoimintaa upeassa vuonna 1920 rakennetussa Serlachius -yhtiöiden vieras- ja juhlatalossa. Sata vuotta vanha klassinen rakennus sisältää 19 huonetta, isot juhlatilat, ravintola- ja kokoustiloja. Klubissa on kolmessa kerroksessa 1500 neliötä.

Iiris Mäkinen aloitti Mäntän klubin johtajana noin kahdeksan vuotta sitten. Ei kulunut aikaakaan, kun hän löysi historiallisen rakennuksen vintiltä suoranaisia aarteita.

Menimme vintille ja mietimme, että täällä täytyy alkaa siivoamaan. Sieltä löytyikin tavaroita ja huonekaluja sadan vuoden matkalta jokaiselta vuosikymmeneltä, Mäkinen kertoo.

Mäkinen otti yhteyttä Anita Järviseen, joka alkoi kunnostaa vintin helmiä takaisin käyttökuntoon. Sen jälkeen Anita on pikkuhiljaa verhoillut ja kunnostanut sekä käytössä olevia että vintiltä löytyneitä huonekaluja.

Anita on tehnyt niin hyvää jälkeä. On ihanaa esitellä hänen kunnostamiaan huonekaluja klubin vieraille. Voin suositella Anitaa lämpimästi, Mäkinen kiittää.

Anita on tähän mennessä verhoillut 1950-luvulta peräisin olevan upean sohvan, kymmenisen kappaletta pikkutuoleja, joista hän on kunnostanut myös puiset selkänojat, sekä kymmenkunta nojatuolia erilaisilla kuoseilla. Mieluisat kankaat ovat aina löytyneet helposti. Tarvittaessa Anitalta on saanut myös ideointiapua.

Viimeisimpänä Anita on entisöinyt kaksi Einari Kyöstilän suunnittelemaa näyttävää nojatuolia 1930 -luvulta. Tekemistä ja entisöitävää riittää tulevaisuudessakin.

Mäkinen pitää Anitan tavassa toimia hänen ammattitaidostaan ja huolellisuudestaan.

Voin luottaa siihen, että Anita tekee laadukasta jälkeä. Minulla on kokemusta jonkin verran muistakin, joten tiedän mistä puhun.

Hinta- laatusuhde on Anitalla hyvä. Hän tekee todella tarkkaa käsityötä.

Uudehko toimiva sohvakalusto sai uudet
kankaat ja jouset

Niina Jokisen muotoutuva palasohva oli aikoinaan löytö haastavan malliseen olohuoneeseen. Kun sohvien materiaalit alkoivat olla aikansa eläneet, Niina verhoilutti sohvakankaat uudelleen Ajan Tarinassa ja voilá, uusien kankaiden lisäksi koko olohuoneen värimaailma ja ilme freesantui.

Monesti mielletään, että kun verhoillaan jotakin, kohteena ovat sata vuotta vanhat kalusteet. Voithan verhoilla uusiakin kalusteita. Miksi pitäisi ostaa uutta, jos vanha toimii hyvin, karkkilalainen Niina Jokinen sanoo.

Jonkin aikaa sitten Jokiset alkoivat suunnitella olohuoneeseen remonttia. Sohva oli yhä toimiva, mutta kolmen kissan perheessä materiaalit kaipasivat uudistusta.

Niina katseli ensin uusia sohvia, mutta hinnat liikuskelivat tuhansissa euroissa.

Sitten mieleeni tuli, että miksi tätä vanhaa, toimivaa ja hyvää sohvaa ei voisi päällystää uudelleen?

Niina otti yhteyttä Anita Järviseen Verhoomo Ajan Tarinaan, joka pyyhälsi paikalle ison kangasnipun kanssa.

Valitsimme värin, mietimme kankaan keston tarpeen ja kangasmäärän. Kankaan löytäminen oli helppoa.

Huolellisesti työtään tekevä Anita huomasi matkan varrella, että myös alapohjan jousitukset kaipasivat uusimista. Sohvien uudelleen verhoilu oli sekä ekologinen että kustannustehokas valinta.

Moni mieltää, että verhoilu on kovin kallista. Itse en ole asiasta samaa mieltä

Niina on todella tyytyväinen uusiin sohviin. Sohvakokonaisuus olohuoneessa on kuin suoraan sisustuslehden sivuilta. Kangas on myös kestänyt kissojen kynnet.

Pidän Anitan tavasta toimia, sillä hän on sitoutunut työhönsä ja tekee huolellista jälkeä. Hänestä näkee, että hän haluaa tehdä työnsä hyvin.

Ninalle-entisöity-sohva
Ninan-kissa-sohvalla
Modulisohva-lemmikkien-suosikki
Niina-Jokiselle-verhoiltu-tuoli

Ilo on palvella

kun tarviset verhoilu- ja kunnostuspalvelua.