AJAN TARINAN TAUSTAA

Verhoomo Ajan Tarinan perustaja Anita Järvinen on nuoresta saakka tehnyt käsitöitä ja nikkaroinut kaikenlaista vapaa-ajallaan. Siispä verhoilijaksi ryhtyminen vuonna 2014 oli sydämen valinta. Sitä ennen hän oli ehtinyt hankkia monipuolisesti kokemusta työskennellessään 30 vuotta ravintola-alalla. Työtehtävät vaihtelivat suolapurkin täyttäjästä hotellinjohtajaan.

Anita-Järvinen-Verhoomo-Ajan-Tarina
Verhoomo-Ajan-Tarina-Julkisivu
Verhoomo-Ajan-Tarina-sisääntulo

2013

Vuonna 2013 Anita lähti opiskelemaan verhoilijan ammattitutkintoa. Opintojen lomassa Anita huomasi, että suuren kiinnostuksen lisäksi häneltä todella löytyy riittävästi käden taitoja, visuaalisuutta ja ideointikykyä, jotta hän voisi lähteä alalle yrittäjäksi.

Eettinen ja ekologinen ajattelu lisääntyy

Verhoilija ammattikuntana alkaa näinä päivinä alkaa lukeutua katoaviin luonnonvaroihin, toisaalta samaan aikaan ekologinen ajattelu ja kierrättäminen lisääntyy. Maailma hukkuu tavaraan. Jatkamalla olemassa olevien tavaroiden käyttöikää myös luonto kiittää. Lisäksi suuret ikäryhmät perivät näinä päivinä kalusteita esimerkiksi mummolasta. Niillä on usein suuri tunnearvo. Nuoretkin ihmiset yhdistelevät klassisia yksityiskohtia eri aikakausilta kotinsa mahdollisesti muilta osin moderniin sisustukseen.

Työtilat Haarajoen aseman kupeessa

Kun Anita alkoi etsiä tiloja yritykselleen, 1900 -luvun alkupuolella rakennettu vanha kivinavetta Haarajoen aseman kupeessa sai hänet vetämään syvään henkeä ihastuksesta. Tämä olisi hänen paikkansa. Historiallisessa miljöössä on runsaasti parkkitilaa ja pihaan mahtuu vetämään vaikkapa trailerin veneineen.


Neljän vuoden aikana toiminta on kasvanut pikkuhiljaa ja asiakaskunta on lisääntynyt. Sana Anitan huolellisesta työn jäljestä ja ystävällisestä palvelusta on kantautunut ihmiseltä toiselle. Anita on päässyt tekemään työtehtäviä vetoketjun korjauksesta kokonaisen kirjaston tuolien päällisten uusimiseen ja kaikkea siltä väliltä.

Sydämellään työtä tekevälle Anitalle jokainen työ on ainutkertainen

Parasta hänen mielestään on se hetki, kun työ alkaa olla pikkuhiljaa loppusuoralla. Asiakkaan hämmästyneen ihastuneen ilmeen näkeminen ja sanat, ei voi olla totta. ”Onko tämä todella meidän sohva?”

Ilo on palvella

kun tarviset verhoilu- ja kunnostuspalvelua.